Αγαπητοί γονείς, μαθητές –τριες

Το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ δημιουργεί από το 2000 στην περιοχή μας. Μαθήτριες της σχολής, έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και χορευτικές παραστάσεις και κάποιες από αυτές συνεχίζουν επαγγελματικά να ασχολούνται με τον χορό .

Οι παρακάτω διευκρινήσεις, έχουν ως σκοπό τους να κάνουν το μάθημα των παιδιών, όσο πιο ευχάριστο και λειτουργικό γίνεται .

1) Όλοι οι μαθητές πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι ανάλογα με το μάθημα που παρακολουθούν.

2) Τα ρούχα στο μάθημα του μπαλέτου είναι συγκεκριμένα για κάθε τάξη και τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα ανάλογα ,για να αποφεύγονται συγκρίσεις και χρωματικές παραφωνίες. Η σχολή εφοδιάζει τους μαθητές της με είδη χορού, συνεργαζόμενη με κατάστημα ειδών χορού και σε περίπτωση που θέλουν να τα προμηθευτούν μόνοι τους θα πρέπει να ενημερώνουν την γραμματεία.

3) Τα μαλλιά πρέπει να είναι μαζεμένα κατά την διάρκεια του μαθήματος κότσο σφιχτό ή αλογοουρά για το σύγχρονο και τη jazz.Τα κοντά μαλλιά πρέπει να μένουν μαζεμένα, με κορδέλα, ώστε να μην δυσκολεύουν το έργο του δασκάλου, που με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να βλέπει, τη γραμμή του λαιμού και του κεφαλιού σε σχέση με το σώμα.

4) ΟΧΙ κοσμήματα , ρολόγια ή βραχιόλια, με εξαίρεση τα διακριτικά μικρά σκουλαρίκια. Τα χέρια πρέπει να είναι ελεύθερα , ώστε να φαίνονται οι γραμμές τους.

5) Οι μαθητές , θα πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κανονικά γιατί οι συχνές απουσίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση όλης της τάξης. Σε χρονιά επιδείξεων είναι στην δικαιοδοσία του δασκάλου να αποφασίσει την συμμετοχή ή όχι του μαθητή-τριας , στη παράσταση σε περίπτωση πολλαπλών απουσιών.

6) Οι μαθητές –τριες ,που δεν αισθάνονται καλά ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα και να μάθουν εξίσου πολλά πράγματα.

7) Το μάθημα του μπαλέτου , ξεκινά με σωστό ζέσταμα και συνεχίζει με την τεχνική .Με το να χάσει τις πρώτες ασκήσεις , ο μαθητής-τρια, βάζει σε κίνδυνο το ίδιο του το σώμα. Τα 10΄λεπτά καθυστέρησης , αντιστοιχούν σε μισή ώρα χαμένου μαθήματος το μήνα.

8) Οι μαθητές –τριες πρέπει να φτάνουν στην σχολή στην ώρα τους , υπολογίζοντας την αλλαγή των ρούχων τους. Ποτέ δεν πρέπει να φοράνε τα παπούτσια του μαθήματος από το σπίτι και πρέπει να προσέχουν την κατάσταση των ρούχων τους.

9) Οι μαθητές –τριες θα πρέπει να παρακολουθούν ολόκληρο το μάθημα , του οποίου η διάρκεια ορίζεται ως εξής: ΝΗΠΙΑ / ΠΡΟΝΗΠΙΑ 50΄ ,ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ 60΄ ή 90΄λεπτά.

10) Οι μικροί θεατές στη τάξη είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να μην ενοχλούν τους διδάσκοντες και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

α) απαγορεύονται παιδιά κάτω των 4 ετών ασυνόδευτα

β) ΟΧΙ παπούτσια μέσα στην αίθουσα

γ) δεν επιτρέπεται να μπουν ή να φύγουν από την τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ,ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.

11) ΟΧΙ τσίχλες , φαγητό ή κεράσματα στη σχολή!! Η επιβράβευση των μικρών μαθητών- τριών γίνεται μόνο από τις δασκάλες. Επίσης για λόγους υγιεινής, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ποτηράκι ή παγούρι για νερό.

12) ΠΡΟΣΟΧΗ !! Μην αφήνετε τα παιδιά σας, να περνούν μόνα τους τον δρόμο. Οι γονείς πρέπει να περιμένουν στην πόρτα της σχολής για να πάρουν τα παιδιά τους. Μόνο οι γονείς των μικρών μαθητών, μπορούν να είναι στα αποδυτήρια.

Οι μπαμπάδες , παρακαλούνται να μην μπαίνουν στα αποδυτήρια, εκτός αν έχουν φύγει τα υπόλοιπα παιδιά.

13) Απαγορεύονται πολύτιμα είδη και αντικείμενα να παραμένουν στα αποδυτήρια. Επίσης κινητά(απενεργοποιημένα) και τάμπλετ μπορούν να παραδίδονται στη γραμματεία προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

14) Απαγορεύονται θορυβώδη παιχνίδια, κυνηγητό ή κρυφτό στα αποδυτήρια από τις μαθήτριες και τους επισκέπτες.

15) Οι γονείς που παραμένουν στη σχολή για να πάρουν τα παιδιά τους ,παρακαλούνται να αποφεύγουν να κάθονται στο χώρο των αποδυτηρίων για λόγους υγιεινής.

16) Όλοι οι μαθητές-τριες θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο ή καρδιολόγο το οποίο θα ανανεώνετε κάθε χρόνο

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ

Τα μαθήματα ξεκινούν 15 Σεπτεμβρἰου και ολοκληρώνονται 30 Ιουνίου.

 Οι αργίες για τη σχολή είναι: 28η Οκτωβρίου, Χριστουγέννων (όπως τα σχολεία), 25η Μαρτίου, Καθαρή Δευτέρα, Πάσχα (από Μ .Τετάρτη για όλους και μέχρι Τρίτη του Πάσχα για ορισμένα τμήματα).Μόνο σε χρονιά επιδείξεων, τα μαθήματα ξεκινούν για όλους την Τετάρτη του Πάσχα. Επίσης 1η Μαΐου και Αγίου Πνεύματος. Σε περίπτωση που τα σχολεία της περιοχής κλείσουν λόγω καιρικών ή ιδιαίτερων συνθηκών, τα μαθήματα θα ακυρωθούν και στη σχολή.

 

                     ΟΡΟΙ  ΠΛΗΡΩΜΩΝ

     Η σχολή δεν υποχρεούται σε τήρηση βιβλίου μαθητών (μαθητολόγιο),αλλά είναι υποχρεωμένη να δίνει Α.Π.Υ, μέχρι το τέλος κάθε μήνα. Για το λόγο αυτό:

  1. Οι πληρωμές των διδάκτρων  γίνονται  μέσα στις πρώτες  10 ημέρες κάθε μήνα.
  2. Παρακαλώ  σημειώστε ότι οι πληρωμές είναι σε μηνιαία βάση, δεν υπάρχουν έξτρα  χρεώσεις σε περιπτώσεις που ο μήνας  έχει περισσότερα μαθήματα και δεν χρεώνονται επιπλέον οι πρόβες και τα ανοικτά μαθήματα.  
  3. Η αποχή από τα μαθήματα(εκτός σοβαρού προβλήματος υγείας),δεν συνεπάγεται τη μη πληρωμή των διδάκτρων αυτού του διαστήματος.
  4. Για  προκαθορισμένες απουσίες που τυχόν θα γίνουν από έναν μαθητή-τρια ενημερώστε  εγκαίρως τη γραμματεία. Διαφορετικά τα δίδακτρα και σε αυτή την περίπτωση, καταβάλλονται κανονικά.
  5. Οι  μηνιαίες  χρεώσεις ισχύουν  μέχρι και Ιούνιο.
  6. Η πληρωμή εγγραφής , ισχύει για τους καινούριουςκαι μόνο μαθητές .
  7. Ο μήνας  ΙΟΥΝΙΟΣ είναι λειτουργικός μήνας για τη σχολή και τις υποχρεώσεις της και παρακαλείσθε να είστε τυπικοί στην εξόφλησή του, από την αρχή του μήνα!!
  8. Στη σχολή μας , το δεύτερο μέλος της ίδιας  οικογένειας , έχει έκπτωση 20% στο πρόγραμμα των μαθημάτων που παρακολουθεί , ενώ το τρίτο μέλος  φοιτά δωρεάν.
  9. Οι μητέρες που παρακολουθούν  μαθήματα γυμναστικής ή άλλου είδους στη σχολή , έχουν έκπτωση στη μηνιαία πληρωμή τους και σημαντική έκπτωση στην εφάπαξ-ετήσια συνδρομή τους ,η οποία όμως προπληρώνεται.
  10. Σε χρονιά επιδείξεων (κάθε 2ο χρόνο) για τα κουστούμια των μαθητών,  προκαταβάλλεται το 50% της αξίας τους με την παραγγελία και η  εξόφληση γίνεται με την παράδοση τους , ένα μήνα πριν την παράσταση.

-Με την υπογραφή της αίτησης εγγραφής , οι γονείς /κηδεμόνες , συμφωνείτε με τους κανόνες και την πολιτική της σχολής. Τυχόν προβλήματα ή παράπονα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρακαλείσθε να τα αναφέρετε στη διεύθυνση της σχολής και μόνο, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. 

 

                                                                                                                       Εκ της διευθύνσεως

                                                                                                                                     Μαρία Συμιγδαλά

Ανακοινώσεις

Get Adobe Flash player