Αγαπητοί γονείς, μαθητές –τριες,

Το ‘’ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ’’- Μ.Συμιγδαλά, δημιουργεί από το 2000 στην περιοχή μας. Μαθήτριες της σχολής, έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και χορευτικές παραστάσεις και κάποιες από αυτές συνεχίζουν επαγγελματικά να ασχολούνται με τον χορό .

Οι παρακάτω διευκρινήσεις, έχουν ως σκοπό να κάνουν το μάθημα των παιδιών, όσο πιο ευχάριστο και λειτουργικό γίνεται.

Η σχολἠ οφεἰλει να ακολουθεί αν χρειαστεί, τις επικαιροποιημἐνες οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής ( ΚΥΑ) σχετικά με μέτρα προστασίας αλλά και κανόνες λειτουργίας που αφορούν έκτακτες καταστάσεις.

1) Όλοι οι μαθητές εισέρχονται στο χώρο των αποδυτηρίων αφήνοντας τα παπούτσια τους στην είσοδο. Πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι απὀ το σπἰτι, ανάλογα με το μάθημα που παρακολουθούν, ὠστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Στην αρχή και το τέλος του μαθήματος πρἐπει να πλἐνουν τα χἐρια τους. Η αίθουσα και τα αποδυτήρια αερίζονται ανάμεσα στα μαθήματα και οι μπάρες καθαρίζονται από τους ίδιους τους διδασκόμενους, στο τέλος του μαθήματος.

2) Τα ρούχα στο μάθημα του μπαλέτου είναι συγκεκριμένα για κάθε τάξη και τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα ανάλογα ,για να αποφεύγονται συγκρίσεις και χρωματικές παραφωνίες. Η σχολή εφοδιάζει τους μαθητές της με συγκεκριμένα είδη χορού, συνεργαζόμενη με κατάστημα ειδών χορού.

3) Τα μαλλιά πρέπει να είναι μαζεμένα κατά την διάρκεια του μαθήματος μπαλέτου σε κότσο σφιχτό ή αλογοουρά για το σύγχρονο και τη jazz. Τα κοντά μαλλιά πρέπει να μένουν μαζεμένα, με κορδέλα, ώστε να μην δυσκολεύουν το έργο του δασκάλου, που με τον με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να βλέπει, τη γραμμή του λαιμού και του κεφαλιού σε σχέση με το σώμα.

4) ΟΧΙ κοσμήματα , ρολόγια ή βραχιόλια, με εξαίρεση τα διακριτικά μικρά σκουλαρίκια. Τα χέρια πρέπει να είναι ελεύθερα , ώστε να φαίνονται οι γραμμές τους.

5) Οι μαθητές , θα πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κανονικά γιατί οι συχνές απουσίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση όλης της τάξης. Σε χρονιά επιδείξεων είναι στην δικαιοδοσία του δασκάλου να αποφασίσει την συμμετοχή ή όχι του μαθητή-τριας , στη παράσταση της σχολής σε περίπτωση πολλαπλών απουσιών.

6) Οι μαθητές –τριες ,που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα και να μάθουν εξίσου πολλά πράγματα, αν και εφόσον η μετακίνησή τους είναι εφικτή. Σε περίπτωση αδιαθεσίας, προτείνεται η παραμονή στο σπίτι.

7) Το μάθημα του μπαλέτου, ξεκινά με σωστό ζέσταμα και συνεχίζει με την τεχνική .Με το να χάσει τις πρώτες ασκήσεις , ο μαθητής- τρια, βάζει σε κίνδυνο το ίδιο του το σώμα. Τα 10΄λεπτά καθυστέρησης , αντιστοιχούν σε μισή ώρα χαμένου μαθήματος το μήνα!

8) Οι μαθητές –τριες πρέπει να φτάνουν στην σχολή στην ώρα τους , υπολογίζοντας τις παραπάνω οδηγίες. Ποτέ δεν πρέπει να φοράνε τα παπούτσια του μαθήματος από το σπίτι και πρέπει να προσέχουν την κατάσταση των ρούχων τους.

9) Οι μαθητές –τριες θα πρέπει να παρακολουθούν ολόκληρο το μάθημα , του οποίου η διάρκεια ορίζεται ως εξής: ΠΡΟΝΗΠΙΑ/ΝΗΠΙΑ 50΄ ,μεγαλύτερες τάξεις 60΄ ή 90΄λεπτά.

10) Οι μικροί θεατές στη τάξη είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να μην ενοχλούν τους διδάσκοντες, αλλά και αναλόγως του αριθμού των μαθητών που είναι ήδη στην τάξη, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

α) απαγορεύονται παιδιά κάτω των 4 ετών ασυνόδευτα

β) ΟΧΙ παπούτσια μέσα στην αίθουσα

γ) δεν επιτρέπεται να μπουν ή να φύγουν από την τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

11) ΟΧΙ τσίχλες , φαγητό ή κεράσματα στη σχολή!! Η επιβράβευση των μικρών μαθητών- τριών γίνεται μόνο από τις δασκάλες.

12)ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μην αφήνετε τα παιδιά σας, να περνούν μόνα τους τον δρόμο. Οι γονείς πρέπει να περιμένουν στην πόρτα της σχολής για να πάρουν τα παιδιά τους. Η σχολή ΔΕΝ φέρει καμμία ευθύνη σε περίπτωση που επιλέξετε ἀλλο τρόπο. ΔΕΝ συνιστάται η παραμονή σας στη σχολή, για αποφυγή συγχρωτισμού.

13) Απαγορεύονται πολύτιμα είδη και αντικείμενα να παραμένουν στα αποδυτήρια. Επίσης κινητά (απενεργοποιημένα) και τάμπλετ μπορούν να παραδίδονται στη γραμματεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

14) Απαγορεύονται θορυβώδη παιχνίδια, κυνηγητό ή κρυφτό στα αποδυτήρια από τις μαθήτριες.

15) Όλοι οι μαθητές- τριες θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο ή καρδιολόγο το οποίο ανανεώνετε κάθε χρόνο. Σε περίπτωση νέων υγειονομικών οδηγιών, πιθανόν να ζητείται επίδειξη αρνητικού τεστ.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ

Τα μαθήματα στη σχολή ξεκινάνε μέσα Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου ή λίγο αργότερα αν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Οι επίσημες αργίες για τη σχολή είναι:28η Οκτωβρίου, Χριστουγέννων (όπως τα σχολεία), 25η Μαρτίου, Καθαρής Δευτέρας, Πάσχα (από Μ .Τετάρτη για όλους και μέχρι Τρίτη του Πάσχα για ορισμένα τμήματα).Μόνο σε χρονιά επιδείξεων, τα μαθήματα ξεκινούν για όλους την Τετάρτη του Πάσχα. Επίσης 1η Μαΐου και Αγίου Πνεύματος.

Σε περίπτωση που τα σχολεία της περιοχής κλείσουν λόγω καιρικών ή ιδιαίτερων συνθηκών, τα μαθήματα θα ακυρωθούν και στη σχολή. Οι αργίες ορίζονται βάση σχετικών οδηγιών απὀ τα σωματεία που εκπροσωπούν τη σχολή(Π.Ε.Α.Σ.Χ.Ο & Σ.Ι.Σ.Χ.Ε) και βάση οδηγιὠν από τα υπουργεία ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

   1.Οι πληρωμές των διδάκτρων γίνονταιμέσα στιςπρώτες 10 ημέρες κάθε μήνα. Δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις σε περιπτώσεις που ο μήνας έχει περισσότερα μαθήματα και δεν χρεώνονται επιπλέον οι πρόβες και τα ανοικτά μαθήματα. Η σχολή είναι υποχρεωμένη να δίνει ηλεκτρονική Α.Π.Υ, μέχρι το τέλος κάθε μήνα.

   2.Η αποχή από τα μαθήματα, δεν συνεπάγετα τη μη πληρωμή των διδάκτρων αυτού του διαστήματος. Η σχολή διατηρεί τη θέση του μαθητή μέχρι να επιστρέψει, αλλά η παράδοση ύλης συνεχίζεται, το προσωπικό της σχολής παραμένει απασχολημένο και η ίδια η σχολή πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτει τις δαπάνες του προσωπικού ,των υποδομών και διαφόρων διδακτικών δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση οριστικής διακοπής των μαθημάτων ,θα πρέπει να δοθεί σχετική ενημέρωση ένα μήνα πριν, αλλιώς υποχρεωτικά καταβάλλεται το ποσό που αναλογεί στο μήνα που τρέχει.

   3.Οι μηνιαίες χρεώσεις ισχύουν μέχρι και ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ. Οι περίοδοι των διακοπών (Χριστούγεννα και Πάσχα), υπολογίζονται κανονικά στις χρεώσεις.                      Υπάρχει δυνατότητα προπληρωμής του ετήσιου ποσού είτε εφάπαξ, με ἐκπτωση 6%,εἰτε σε 2 δόσειςΟκτώβριο και Ιανουάριο, με έκπτωση 3%.

   4.Στη σχολή μας ,το δεύτερο μέλος της ίδιας οικογένειας , έχειέκπτωση 20%στο πρόγραμμα των μαθημάτων που παρακολουθεί , ενώ το τρίτο μέλος φοιτάδωρεάν. Τα αγόρια έχουν σημαντκή έκπτωση στα δίδακτρα και σε όλα τα μαθήματα.

   5.Οι μητέρες που παρακολουθούν μαθήματα γυμναστικής ή άλλου είδους στη σχολή, έχουν έκπτωση στη μηνιαία πληρωμή τους και σημαντική έκπτωση στην εφάπαξ-ετήσια συνδρομή τους ,η οποία όμωςπροπληρώνεται.

   6. Σε χρονιά επιδείξεων (κάθε 2χρόνια) για τα κουστούμια των μαθητών, προκαταβάλλεται το 50% της αξίας τους με την παραγγελία και η εξόφληση γίνεται με την παράδοση τους , ένα μήνα περίπου πριν την παράσταση.

-Με την υπογραφή της αίτησης εγγραφής , οι γονείς /κηδεμόνες , συμφωνείτε και δεσμεύεστε με τους κανόνες και την πολιτική της σχολής. Τυχόν προβλήματα ή παράπονα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρακαλείσθε να τα αναφέρετε στη διεύθυνση της σχολής και μόνο, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

                                                                                                   Εκ της διευθύνσεως

 

    

 

Ανακοινώσεις

Get Adobe Flash player