Αγαπητοί γονείς, μαθητές –τριες,

Το ‘’ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ’’-Μ.Συμιγδαλά, δημιουργεί από το 2000 στην περιοχή μας. Μαθήτριες της σχολής, έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και χορευτικές παραστάσεις και κάποιες από αυτές συνεχίζουν επαγγελματικά να ασχολούνται με τον χορό .

Οι παρακάτω διευκρινήσεις, έχουν ως σκοπό να κάνουν το μάθημα των παιδιών, όσο πιο ευχάριστο και λειτουργικό γίνεται.

Η σχολἠ οφεἰλει να ακολουθεί τις επικαιροποιημἐνες ανἀ 15νθήμερο οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής ( ΚΥΑ) σχετικά με έκτακτα μέτρα προστασίας αλλά και κανόνες λειτουργίας που αφορούν τον COVID-19 και να τα εφαρμόζει.

1) Όλοι οι μαθητές εισέρχονται στο χώρο των αποδυτηρίων αφήνοντας τα παπούτσια τους στην είσοδο. Πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι ἠδη απὀ το σπἰτι, ανάλογα με το μάθημα που παρακολουθούν, ὠστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Στην αρχή και το τέλος του μαθήματος πρἐπει να πλἐνουν τα χἐρια τους. Συνιστάται η χρήση ατομικών σκευών(ποτηράκια, παγούρια) για την κατανάλωση νερού. Βάση των μέχρι τώρα οδηγιών (8/2022),η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο τους στη σχολή και τα αποδυτήρια ,αλλάΟΧΙ κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Η αίθουσα και τα αποδυτήρια αερίζονται ανάμεσα στα μαθήματα και οι μπάρες καθαρίζονται από τους διδασκόμενους, στο τέλος του μαθήματος.

2) Τα ρούχα στο μάθημα του μπαλέτου είναι συγκεκριμένα για κάθε τάξη και τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα ανάλογα ,για να αποφεύγονται συγκρίσεις και χρωματικές παραφωνίες. Η σχολή εφοδιάζει τους μαθητές της με είδη χορού, συνεργαζόμενη με κατάστημα ειδών χορού.

3) Τα μαλλιά πρέπει να είναι μαζεμένα κατά την διάρκεια του μαθήματος μπαλέτου σε κότσο σφιχτό ή αλογοουρά για το σύγχρονο και τη jazz. Τα κοντά μαλλιά πρέπει να μένουν μαζεμένα, με κορδέλα, ώστε να μην δυσκολεύουν το έργο του δασκάλου, που με τον

συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να βλέπει, τη γραμμή του λαιμού και του κεφαλιού σε σχέση με το σώμα.

4) ΟΧΙ κοσμήματα , ρολόγια ή βραχιόλια, με εξαίρεση τα διακριτικά μικρά σκουλαρίκια. Τα χέρια πρέπει να είναι ελεύθερα , ώστε να φαίνονται οι γραμμές τους.

5) Οι μαθητές , θα πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κανονικά γιατί οι συχνές απουσίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση όλης της τάξης.

Σε χρονιά επιδείξεων είναι στην δικαιοδοσία του δασκάλου να αποφασίσει την συμμετοχή ή όχι του μαθητή-τριας , στη παράσταση σε περίπτωση πολλαπλών απουσιών.

6) Οι μαθητές –τριες ,που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα και να μάθουν εξίσου πολλά πράγματα, αν και εφόσον η μετακίνησή τους είναι εφικτή. Σε περίπτωση αδιαθεσίας, προτείνεται η παραμονή στο σπίτι.

7) Το μάθημα του μπαλέτου, ξεκινά με σωστό ζέσταμα και συνεχίζει με την τεχνική .Με το να χάσει τις πρώτες ασκήσεις , ο μαθητής-τρια, βάζει σε κίνδυνο το ίδιο του το σώμα. Τα 10΄λεπτά καθυστέρησης , αντιστοιχούν σε μισή ώρα χαμένου μαθήματος το μήνα!

8) Οι μαθητές –τριες πρέπει να φτάνουν στην σχολή στην ώρα τους , υπολογίζοντας τις παραπάνω οδηγίες. Ποτέ δεν πρέπει να φοράνε τα παπούτσια του μαθήματος από το σπίτι και πρέπει να προσέχουν την κατάσταση των ρούχων τους.

9) Οι μαθητές –τριες θα πρέπει να παρακολουθούν ολόκληρο το μάθημα , του οποίου η διάρκεια ορίζεται ως εξής: ΝΗΠΙΑ / ΠΡΟΝΗΠΙΑ 50΄ ,ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ 60΄ ή 90΄λεπτά.

10) Οι μικροί θεατές στη τάξη είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να μην ενοχλούν τους διδάσκοντες, αλλά ταυτόχρονα αναλόγως του αριθμού των μαθητὠν που είναι ήδη στην τάξη και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

α) απαγορεύονται παιδιά κάτω των 4 ετών ασυνόδευτα

β) ΟΧΙ παπούτσια μέσα στην αίθουσα

γ) δεν επιτρέπεται να μπουν ή να φύγουν από την τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

11) ΟΧΙ τσίχλες , φαγητό ή κεράσματα στη σχολή!! Η επιβράβευση των μικρών μαθητών- τριών γίνεται μόνο από τις δασκάλες.

12)ΠΡΟΣΟΧΗ !! Μην αφήνετε τα παιδιά σας, να περνούν μόνα τους τον δρόμο. Οι γονείς πρέπει να περιμένουν στην πόρτα της σχολής για να πάρουν τα παιδιά τους. Η σχολή ΔΕΝ φέρει καμμία ευθύνη σε περίπτωση που επιλέξετε ἀλλο τρόπο. Βάση των μέχρι τώρα υγειονομικών δεδομένων, ΔΕΝ συνιστάται η παραμονή σας σχολή.

13) Απαγορεύονται πολύτιμα είδη και αντικείμενα να παραμένουν στα αποδυτήρια. Επίσης κινητά (απενεργοποιημένα) και τάμπλετ μπορούν να παραδίδονται στη γραμματεία προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

14) Απαγορεύονται θορυβώδη παιχνίδια, κυνηγητό ή κρυφτό στα αποδυτήρια από τις μαθήτριες.

15) Όλοι οι μαθητές-τριες θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο ή καρδιολόγο το οποίο ανανεώνετε κάθε χρόνο. Σε περίπτωση νέων οδηγιών, πιθανό να ζητείται επίδειξη αρνητικού τεστ ἠ πιστοποιητικού εμβολιασμού.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΑΡΓΙΕΣ

Τα μαθήματα στη σχολή ξεκινάνε μέσα Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου ή λίγο αργότερα αν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Οι επίσημες αργίες για τη σχολή είναι:28η Οκτωβρίου, Χριστουγέννων (όπως τα σχολεία), 25η Μαρτίου, Καθαρής Δευτέρας, Πάσχα (από Μ .Τετάρτη για όλους και μέχρι Τρίτη του Πάσχα για ορισμένα τμήματα).Μόνο σε χρονιά επιδείξεων, τα μαθήματα ξεκινούν για όλους την Τετάρτη του Πάσχα. Επίσης 1η Μαΐου και Αγίου Πνεύματος.

Σε περίπτωση που τα σχολεία της περιοχής κλείσουν λόγω καιρικών ή ιδιαίτερων συνθηκών, τα μαθήματα θα ακυρωθούν και στη σχολή. Οι αργίες ορίζονται βάση σχετικών οδηγιών απὀ τα σωματεία που εκπροσωπούν τη σχολή και βάση οδηγιὠν από τα υπουργεία ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Η σχολή δεν υποχρεούται σε τήρηση βιβλίου μαθητών (μαθητολόγιο),αλλά είναι υποχρεωμένη να δίνει Α.Π.Υ, μέχρι το τέλος κάθε μήνα. Για το λόγο αυτό:

  1. Οι πληρωμές των διδάκτρων γίνονται μέσα στιςπρώτες 10 ημέρες κάθε μήνα.
  2. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι πληρωμές είναι σε μηνιαία βάση, δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις σε περιπτώσεις που ο μήνας έχει περισσότερα μαθήματα και δεν χρεώνονται επιπλέον οι πρόβες και τα ανοικτά μαθήματα.
  3. Η αποχή από τα μαθήματα,δεν συνεπάγεται τη μη πληρωμή των διδάκτρων αυτού του διαστήματος.
  4. Για προκαθορισμένες απουσίες που τυχόν θα γίνουν από έναν μαθητή-τρια ενημερώστε εγκαίρως τη γραμματεία. Διαφορετικά τα δίδακτρα και σε αυτή την περίπτωση, καταβάλλονται κανονικά.
  5. Οι μηνιαίες χρεώσεις ισχύουν μέχρι και Ιούνιο. Υπάρχει και η δυνατότητα προπληρωμής του ποσού είτε εφάπαξ, με ἐκπτωση 20% εἰτε σε 2 προκαθορισμένες δόσεις.
  6. Ο μήνας ΙΟΥΝΙΟΣ είναι λειτουργικός μήνας για τη σχολή και τις υποχρεώσεις της και παρακαλείσθε να είστε τυπικοί στην εξόφλησή του, από την αρχή του μήνα!!
  7. Στη σχολή μας , το δεύτερο μέλος της ίδιας οικογένειας , έχειέκπτωση 20%στο πρόγραμμα των μαθημάτων που παρακολουθεί , ενώ το τρίτο μέλος φοιτάδωρεάν.
  8. Οι μητέρες που παρακολουθούν μαθήματα γυμναστικής ή άλλου είδους στη σχολή , έχουν έκπτωση στη μηνιαία πληρωμή τους και σημαντική έκπτωση στην εφάπαξ-ετήσια συνδρομή τους ,η οποία όμωςπροπληρώνεται.
  9. Σε χρονιά επιδείξεων (κάθε 2οχρόνο) για τα κουστούμια των μαθητών, προκαταβάλλεται το 50% της αξίας τους με την παραγγελία και η εξόφληση γίνεται με την παράδοση τους , ένα μήνα πριν την παράσταση.
  10. Σε περἰπτωση διακοπἠς των μαθημάτων ,υποχρεωτικά καταβάλλεται ποσό που αναλογεί σε ένα μήνα συμφωνηθέντων διδάκτρων.

-Με την υπογραφή της αίτησης εγγραφής , οι γονείς /κηδεμόνες , συμφωνείτε και δεσμεύεστε με τους κανόνες και την πολιτική της σχολής. Τυχόν προβλήματα ή παράπονα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρακαλείσθε να τα αναφέρετε στη διεύθυνση της σχολής και μόνο, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

                                                                                      

 

 

Ανακοινώσεις

Get Adobe Flash player